Klussen in de woning
Door te klussen in en om uw woning maakt u van uw huis uw thuis. We hebben wel wat spelregels bij het klussen.
Voor sommige klussen hoeft u vooraf geen toestemming aan ons te vragen, zoals het sausen van een muur of het leggen van een laminaatvloer. Maar voor heel veel andere veranderingen aan uw woning heeft u wel eerst toestemming van ons nodig, voordat u mag beginnen met klussen.
In onze brochure Klus ABC ziet u heel snel voor welke veranderingen aan uw woning u wel en geen toestemming hoeft te vragen. Staat uw klus hier niet tussen of twijfelt u of u eerst toestemming moet vragen? Neem dan gerust contact met ons op.
Toestemming aanvragen
U vraagt toestemming voor een verandering aan uw woning aan via Mijn Sité. Lees voordat u de aanvraag doet, de algemene en technische voorwaarden. Er is namelijk een aantal voorwaarden zoals veiligheids- en geluidsvoorschriften, gemeentelijke vergunningen en wettelijke regelgeving waar u rekening mee moet houden. Alle informatie over de eisen waar uw aanvraag aan moet voldoen vindt u ook in Mijn Sité.
Onze reactie
U krijgt binnen twee weken een schriftelijke reactie van ons of u wel of geen toestemming van ons krijgt voor de verandering aan uw woning. Het is belangrijk dat u daar op wacht vóórdat u begint met klussen. Want als u een verandering aan uw woning uitvoert waarvoor we geen toestemming hebben gegeven of die niet is uitgevoerd volgens onze voorwaarden, dan moet u alles weer ongedaan maken.
Als u toestemming krijgt, gelden er wel wat regels
Als wij toestemming geven voor de verandering, geven we daarbij ook aan welke regels er gelden. Denk bijvoorbeeld aan het inschakelen van een erkend bedrijf. Of dat de verandering geen overlast mag veroorzaken bij de buren. Ook stellen we enkele kwaliteitseisen. Zodra u klaar bent met de klus, komen wij in veel gevallen nog even kijken of alles goed en veilig is uitgevoerd. Is dit het geval? Dan pas is de toestemming definitief.
Als u gaat verhuizen
- Als u gaat verhuizen kijken we of u de verandering moet verwijderen of dat u deze ter overname mag aanbieden aan de nieuwe huurder. Dit hangt af van hoe goed onderhouden en veilig de verandering is. Ook onze plannen voor woning tellen hierbij mee. Willen we bijvoorbeeld de woning in de toekomst gaan renoveren of slopen?
- Moet u de verandering verwijderen en ontstaan er daardoor beschadigingen aan de woning? Dan moet u die zelf herstellen. Kosten die wij eventueel moet maken voor het herstel, zijn ook voor u.
- In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen voor de verandering als u gaat verhuizen. Maar alleen als dit in de toestemmingsbrief is vastgelegd.
Denk aan uw verzekering!
Vraag bij uw verzekeringsadviseur informatie op over het verzekeren van de verandering aan uw woning.
Meer weten...
-
Ja, dat kan. Sité legt hiervoor dan gratis een aansluiting aan in uw meterkast en in uw keuken. U leest hier meer over elektrisch koken.
-
Zolang asbest goed vastzit, is het niet gevaarlijk. Het is wel belangrijk dat u het niet bewerkt. Dus niet boren, breken of hergebruiken. Zo voorkomt u dat er vezels vrijkomen die mogelijk gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. U kunt het asbesthoudende materiaal wel behangen, schilderen of schoonmaken, maar gebruik daarbij geen schuurpapier, hogedrukspuit of staalborstels.
Hier leest u de antwoorden op de meest gestelde vragen over asbest.
-
Woning met een eigen dak
Als u in een woning met een eigen dak woont en u interesse heeft in zonnepanelen, dan kunt u contact opnemen met installatiebedrijf Kremer. Zij bekijken dan of uw dak inderdaad geschikt is voor zonnepanelen en bespreken met u de mogelijkheden. De contactgegevens van Kremer zijn zonnepanelensite@kremer.nl of 0314-32 88 53.Appartement
Bij een appartementencomplex of een beneden-/bovenwoning kunnen wij niet zo gemakkelijk panelen op het dak leggen. Misschien is het dak te klein (om iedere bewoner panelen te geven) of ligt het dak niet goed in de zon. Daarvoor moeten we eerst onderzoek doen. Bij appartementencomplexen en beneden-/bovenwoningen bekijken we daarom de mogelijkheden voor zonnepanelen pas als we groot onderhoud uit gaan voeren of als we een dak gaan vervangen. -
Een laadpaal plaatsen in de voortuin is niet toegestaan. In sommige gevallen is het wel toegestaan om een laadpaal voor een elektrische auto te plaatsen in de zijtuin (als er een eigen oprit is). U moet hiervoor wel eerst toestemming vragen aan Sité. U vraagt dit aan via Mijn Sité.
-
Ja, maar alleen als u toestemming van ons heeft gekregen hiervoor. Wilt u een airco plaatsen, vraag dit dan eerst bij ons aan. Dit doet u via Mijn Site. Wij beoordelen dan of het plaatsen van een airco kan op uw adres.
-
Nee, deze aanpassingen mag u niet plaatsen.